spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCimitir distrus de doi copii (video)

Cimitir distrus de doi copii (video)

Situaţie incredibilă într-o localitate din judeţ. Doi copii, în vârstă de 11 şi respectiv 12 ani au vandalizat un cimitir, iar acum părinţii vor fi nevoiţi să acopere pagubele produse de odraslele lor.

Întâmplarea a avut loc în urmă cu două zile în localitatea Dacia, din judeţul Botoşani. Cimitirul este la o distanţă de câteva sute de metri de sat, iar cei doi au crezut că nu îi vede nimeni. O localnică aflată pe câmp a auzit, însă zgomotele produse de pietrele funerare care erau distruse de copii şi i-a alertat pe săteni. Când au ajuns la faţa locului, oamenii au descoperit că toate pietrele funerare de la morminte erau puse la pământ, iar unele dintre ele erau distruse complet.

„M-a sunat o femeie să îmi spună să mă duc până la cimitir că se aud pocnete de acolo. Era un copil aici pe stradă şi m-am dus cu el până la cimitir. Când am ajuns acolo, era aşa cum se vede şi acum. Erau distruse monumentele. Nu am ajuns până la mormântul părinţilor mei. Am rămas la poartă când am văzut dezastrul de acolo”, a spus o localnică.

„Au distrus un cimitir întreg”

Unele dintre rudele defuncţilor au aflat abia astăzi de grozăvie, iar când au ajuns la mormintele rudelor, abia au mai putut să îşi stăpânească emoţiile. Singurele care au scăpat întregi au fost mormintele care au grilaj şi cruce de fier.

„Au distrus un cimitir întreg. Au distrus mormintele părinţilor şi a bunicilor noştri. Nişte copii care nu au fost supravegheaţi. Nu e normal aşa ceva. Vreo 14 morminte au fost distruse. Trebuie să plătească. Să suporte material totul şi să suporte rigorile legii. Permanent am pus flori la mormânt în memoria părinţilor şi uitaţi ce au făcut ei!”, a spus o altă femeie.

„A fost deschis dosar penal pentru profanare de morminte”

Localnicii i-au sesizat imediat pe poliţişti, iar în urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a stabilit că autorii distrugerii sunt doi copii din aceeaşi localitate, ai căror părinţi trebuie să suporte acum toate cheltuielile pentru reparaţia tuturor pietrelor funerare din cimitir.

„În urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că responsabili de producerea faptei ar fi doi minori de 11 şi 12 ani din aceeaşi localitate. A fost deschis dosar penal pentru profanare de morminte”, a declarat Delia Nenşicu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Toţi cei păgubiţi evaluează acum pagubele, urmând a lua legătura cu părinţii copiilor responsabili, care vor suporta costul total pentru reparaţia mormintelor vandalizate. „Numai eu am dat 40 de milioane de făcut grilajul. Acum costă în jur la 70-80 de milioane. Celelalte se repara. Doar crucea ar trebui să mi-o schimbe”, a spus un bărbat.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...