A vrut suc, dar a fost trimis la pușcărie pentru conducere în stare de ebrietate

foto arhivă - mulți șoferi care urcă băuți la volan sunt prinși în timpul unor controale organizate de poliție

A vrut să-și cumpere suc, dar a fost prins băut la volan și s-a ales cu o condamnare de un an și trei luni închisoare în regim de detenție. Este isprava unui tânăr de 30 de ani, condamnat săptămâna trecută de Judecătoria Botoșani pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, în noaptea de 9 spre 10 decembrie 2019, Marius Constantin B., a fost surprins de lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Botoșani la volanul unui Opel Astra. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru determinarea alcoolemiei, tânărul a fost condus la Spitalul Județean, unde i s-au recoltat două probe de sânge, buletinul de analiză toxicologică evidențiind o alcoolemie de 1,10 g%o și respectiv 0,93 g%o.

Audiat, botoșăneanul a recunoscut și regretat comiterea susținând că în noaptea cu pricina, în timp ce era la domiciliu, ar fi băut circa 300-400 ml de vin, după care a plecat însoțit de un prieten la un magazin pentru a cumpăra suc, la întoarcerea către domiciliu fiind surprins de polițiști. Trimis în judecată, tânărul a recunoscut și totul și în fața instanței. Doar că judecătorii au aflat că tânărul mai fusese condamnat de Judecătoria Mediaș în 2018, pentru o faptă de același gen, când s-a dispus amânarea aplicării pedepsei. În plus, cum ultima ispravă a fost comisă chiar în perioada termenului de supraveghere dispus la prima condamnare, judecătorii botoșăneni l-au condamnat la un an și trei luni de detenție. Pronunțată pe 27 august a.c., sentința Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Prin urmare, tânărul nu va fi încarcerat decât în situația în care hotărârea judecătorilor botoșăneni va deveni definitivă.

 

Deja ai votat!