vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTContre în cazul concursului pentru şefia celui mai mare spital din Moldova

Contre în cazul concursului pentru şefia celui mai mare spital din Moldova

Prima etapă a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon, la care participă şi medicul botoşănean Daniel Timofte, s-a încheiat cu o înfrângere. Asta deoarece medicul primar Raluca Neagu-Movilă, care coordonează şi activitatea Centrului Regional de Transplant, a fost eliminată din concurs deoarece în proiectul de management depus, a scris mai mult decât trebuia. Mai exact, a depăşit numărul maxim legal de 20 de pagini.

Pentru că proiectele de management ale candidaţilor sunt publice, cel care a sesizat acest aspect, şi care a depus şi contestaţie, a fost medicul primar chirurg Daniel Vasile Timofte, actualul manager interimar al unităţii medicale, anterior director medical al aceluiaşi spital.

Potrivit Ziarul de Iaşi, Daniel Timofte a încercat prin contestaţia depusă să îi elimine şi pe ceilalţi candidaţi respectiv economistul Ioan Bârliba, fostul manager al instituţiei, dar şi de juristul DSP Iaşi, Vasile Rusu. În cazul celor doi, dar şi în cazul Ralucăi Neagu-Movilă, Daniel Timofte contesta faptul că aceştia ar fi tratat în proiectul de management depus mai multe teme decât prevede legislaţia de concurs.

Ulterior Raluca Neagu Movila a depus o plângere în Contencios Administrativ prin care cere anularea concursului de ocupare a funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgență Sfântul Spiridon. Aceasta mai solicită suspendarea pe perioada concursului a actualului manager interimar, Daniel Timofte.

Potrivit graficului de concurs, pe 1 septembrie candidaţii selectaţi îşi vor prezenta dosarul de management în faţa comisiei, iar cinci zile mai târziu se vor afişa rezultatele finale. Spitalul se află în directa subordonare a Ministerului Sănătăţii.

Profesor universitar doctor Dan Timofte a fost director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon timp de aproape doi ani. Botoşăneanul este medic primar de chirurgie generală în cadrul unităţii medicale şi cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa“.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...