Cimitir ilegal de mașini descoperit de comisarii de mediu

Un cimitir ilegal de mașini a fost descoperit de comisarii de mediu, în urma unor verificări efectuate în județ. Epavele a zeci de autoturisme, dar și mai multe bucăți din mașini dezafectate, zăceau sub cerul liber, pe un teren din comuna Hudești.

În urma autosesizării, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, în echipă mixtă cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani au descins miercuri (n.r. – 1 septembrie a.c.) în zonă și au verificat amplasamentul pe care se desfășurau activități de colectare și tratare vehicule scoase din uz.

 

Întrucât operatorul economic identificat nu deținea autorizație de mediu pentru această activitate, comisarii de mediu au dispus aplicarea unor sancțiuni. „Pentru neconformitățile constate s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen, în vederea remedierii situației, și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 lei”, a precizat Cristina Kashyap, comisarul șef al Comisariatului de Mediu Județean Botoșani.

 

 

Deja ai votat!