Abateri de la normele de mediu sancționate cu o amendă de 20.000 de lei

O sesizare făcută la Garda Națională de Mediu – Comisariatul de Mediu al Județului Botoșani a fost urmată de un control, care a dus la descoperirea mai multor abateri de la legislația de mediu. Ținta a fost un agent economic, care s-a ales în final cu o amendă de 20.000 de lei.

„În urma verificării unei reclamații, comisarii din cadrul Garda de Mediu Botoșani au identificat atât pe terenurile deținute cât și in incinta unității, deșeuri abandonate provenite din construcții și demolări (țiglă, ceramică, plăci de azbociment, resturi de betoane și mortare), gunoi de grajd și furaje depreciate, deșeuri municipale în amestec (inclusiv deșeuri de ambalaje tip PET)”, a precizat comisarul șef al Comisariatului de Mediu Botoșani, Cristina Kashyap.

Constatările nu au rămas fără urmări. Astfel, comisarii de mediu au stabilit în sarcina persoanei juridice identificate 4 (patru) măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constate. Totodată, s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei precum și sancțiunea complementară de ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora conform legislației în vigoare.

 

Deja ai votat!