O nouă licitaţie pentru rezervarea locurilor de parcare

La finele acestei luni, municipalitatea va organiza o nouă licitaţie pentru rezervarea locurilor de parcare nou amenajate. Cosmin Andrei, primarul municipiului, a declarat că în aceste zile va fi publicat anunţul cu zonele unde se află locuri libere şi numărul acestora.

Această licitaţie este foarte aşteptată de mulţi botoşăneni care sunt dispuşi să plătească pentru un loc, numai să fie siguri că-şi pot lăsa maşinile în siguranţă. „Toate persoanele interesate pot merge la Serviciul Patrimoniu că ceară informaţii despre această licitaţie. Colegii mei le vor pune la dispoziţie şi o planşă cu locurile disponibile, pentru care se vor putea înscrie, atunci când va începe calendarul viitoarei licitaţii”, a explicat primarul.

Printre locurile care vor fi scoase la licitaţie se află cele nou amenajate pe strada Viilor, arteră reabilitată în această vară, strada Săvenilor şi Parcul Tineretului. Strada Săvenilor a fost reabilitată cu fonduri europene şi timp de cinci ani municipalitatea nu a avut voie să obţină venituri din rezervarea acelor locuri de parcare. „Aştept de câţiva ani să fie organizată licitaţie pentru că m-am săturat ca în ultimii ani, în fiecare seară, atunci când vin de la muncă, să fac ture prin cartier pentru a găsi un loc unde să-mi las maşina”, a declarat un botoşănean.

De regulă, locurile de parcare sunt rezervate cu taxa minimă de 171 de lei, însă, acolo unde există concurenţă, se ajunge şi la o taxă de câteva sute de lei. Recordul îl deţine un botoşănean, care în această vară a rezervat un loc de parcare pentru o taxă anuală de 2000 de lei.

Deja ai votat!