Detalii șocante cu pacienta uitată în salon (video)

Detalii incredibile ies la iveală în cazul femeii care a fost nevoită să sune la 112 de pe patul de spital, pentru că nimeni nu o băga în seamă.

În vârstă de 79 de ani, aceasta a spus că a sunat la 112 de teamă că ar putea fi uitată în salon, după ce, timp de câteva ore, nimeni nu a băgat-o în seamă. Bătrâna spune că a strigat de mai mult ori la persoanele pe care le auzea pe hol, dar nimeni nu a venit la ea. „Am strigat, de mai multe ori. Dar nu mă auzea nimeni. Îi auzeam cum dupăiau pe holuri, se auzeau persoane care râdeau. Am rămas singură în cameră. Am făcut pipi pe pat. Nu îmi era să mă legene, dar chiar să nu treacă nimeni, să nu îmi aducă un pahar cu apă?”, a spus femeia.

Aceasta a spus că a sunat la 112 şi pentru că se temea că va fi uitată acolo. După apel, cineva a venit şi i-a oferit ajutor, însă i-a fost reproşat faptul că a sunat la 112. „M-au cam certat. Mi-au spus că ce a trebuit să sun, nu îmi era bine la cald?”, a spus femeia.

De asemenea, reprezentanții unității sanitare au precizat că pacienta va fi supusă și unui consult psihiatric, pentru că ar fi necooperantă cu cadrele medicale.

Vină dată pe lipsa de personal

După apariţia cazului în „Monitorul”, DSP a demarat o anchetă. „Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat pentru faptul că o pacientă, care era internată în zona tampon a unei secții din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati”, a sunat la 112 solicitând prezența unui cadru medical în salon. Este vorba de o pacientă cu fractură de șold, care era internată în zona tampon și ar fi vrut să ajungă la toaletă. Deși în saloane sunt butoanele de panică, ar fi putut apăsa acel buton, însă, probabil nimeni nu a auzit, dacă a fost apăsat butonul.

Este un număr insuficient de personal, atât cadre superioare cât și de cele medii. În urma anchetei vom stabili exact ce făcea infirmiera în momentul respectiv. Posibil să fi fost în alt salon. A strigat și nu a fost auzită, motiv pentru care a solicitat ajutor prin 112”, a declarat Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Potrivit sursei citate, acesta nu este un caz singular. De-a lungul timpului au mai fost asemenea telefoane la 112 a pacienților, fie că erau în UPU, fie că erau internați. ”Ulterior s-au stabilit care au fost problemele care au dus la acest apel”, a mai spus Adăscăliței.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că nu există o sesizare cu privire la acest caz şi abia la insistenţele mass-media a fost demarată o anchetă internă. „Conducerea unității s-a autosesizat cu privire la acest caz și a dispus o anchetă”, a spus Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Deja ai votat!