marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTDistracţia din centrul de vaccinare, plătită cu locurile de muncă (video)

Distracţia din centrul de vaccinare, plătită cu locurile de muncă (video)

Distracţia angajaţilor din centrul de vaccinare, postată pe o reţea de socializare, îi va costa pe aceştia locurile de muncă, plătite cu câteva mii de lei. Astfel, cei doi asistenţi şi registratorul au fost sancţionaţi de autorităţi, după ce pe reţelele sociale au apărut mai multe filmări în care aceştia se distrează copios chiar în centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Cei trei au petrecut cu manele, au jonglat cu o minge şi au făcut gesturi obscene, la cel mai mare mai mare centru de vaccinare din Botoşani.

Scenele au ajuns şi în atenţia autorităţilor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) cerând explicaţii celor de la Primăria Botoşani, care este angajatorul personalului din centrele de vaccinare. „Am luat legătura cu colegii de la Primăria Municipiului Botoşani, ai căror angajaţi sunt cei din centrul de vaccinare şi urmează să fie audiaţi. Mai mult ca sigur, persoanele respective nu vor mai lucra în centre de vaccinare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

De aceeaşi părere a fost şi primarul municipiului, care a adăugat că cei în cauză ar fi trebui să respecte un minim cod de etică. „O atitudine reprobabilă şi, din păcate, cei care lucrează în acest centru de vaccinare nu au o etică a muncii, aşa cum aşteaptă angajatorul şi cetăţenii. Nu va fi nici o anchetă, pur şi simplu nu le vom mai prelungi contractele de muncă”, a spus ferm primarul Cosmin Andrei.

„Erau în perioada de pauză”

Cei doi asistenţi au atestat de liberă practică şi sunt angajaţi pe perioadă determinată încă de la înfiinţarea centrului de vaccinare din Botoşani, din luna ianuarie.

Potrivit colegilor, aceştia erau printre cei mai serioşi din centru şi, în perioadele de „vârf” ale campaniei de vaccinare au dus greul în centrul cel mai căutat din judeţ. „Nu am discutat cu colegii noştri, dar ceea ce a apărut ne-a luat şi pe noi un pic prin surprindere. Eu nu vreau să iau apărarea la nimeni, dar erau în perioada de pauză. La schimbul de ture, între orele 13-14, se mai face o pauză, unii care nu au apucat mănâncă, se mai relaxează. Ei au fost şi sunt în continuare doi asistenţi model”, a precizat medicul Corina Grindei, coordonatorul centrului de vaccinare.

Cazul a ajuns şi în atenţia Ordinului Asistenţilor, care a format o comisie de etică, din cauza acestui incident. „M-am uitat şi eu pe clipurile acelea şi personal dezavuez asemenea manifestări. Nu cadrează nici cu locul în care se desfăşoară activitatea aceea, nici cu statutul nostru de cadre medicale. O comisie de etică va analiza, la nivelul organizaţiei noastre acest incident”, a spus Viorel Spatariu, preşedintele OAMGMAMR Botoşani.

Cei trei urmau să intre luni în tura de dimineaţă, dar au fost suspendaţi până la luarea unei decizii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...