Căruţă spulberată de o Dacie

Un căruţaş a ajuns la spital, după ce atelajul în care se afla a fost spulberat de un autoturism. Accidentul a avut loc în localitatea Prăjeni, puţin după ora cinci dimineaţa, când încă era întuneric afară.

Un autoturism marca Dacia Logan MCV, condus de un bărbat de 61 de ani, din Roma, a lovit o căruţă condusă de un bărbat de 75 de ani, din Plugari, care venea din sens opus. Impactul a fost unul violent, căruţaşul fiind aruncat în afara atelajului, ajungând pe carosabil. Şoferul a sunat imediat la 112, anunţând producerea accidentului, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă şi mai multe echipaje de poliţie. „Conducătorul atelajului a fost preluat şi transportat la Urgenţe, acesta prezentând un politraumatism prin accident rutier”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani.

La faţa locului a fost începută o anchetă, de către poliţiştii criminalişti, care au stabilit că şoferul a intrat pe contrasens, unde a lovit căruţa. „Conducătorul autoturismului s-a angajat în depăşirea unui alt autoturism, care circula în faţa sa, moment în care a pătruns pe sensul opus, unde a lovit atelajul hipo”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind unul negativ, în timp ce căruţaşului i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Foto Arhiva

Deja ai votat!