spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTTârgul de weekend continuă în fața Prefecturii (video)

Târgul de weekend continuă în fața Prefecturii (video)

Producătorii agricoli din județ se află și în acest weekend în fața Prefecturii pentru a-și expune și vinde produsele. Ediția 2021 a „Târgului de weekend – Produs din Botoșani”, organizat de către Direcția Județeană pentru Agricultură (DAJ) împreună cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Botoșani, a debutat weekend-ul trecut.

Producători locali din diverse zone ale județului cum ar fi Hudum, Copălău, Românești, Flămânzi, Dorohoi sau Săveni își expun produsele în fața Prefecturii și consideră această acțiune ca fiind o metodă bună de promovare a muncii lor.

„Varianta aceasta este bună, ne ajută, mai ales că noi nu mergem la piață. Am fost și săptămâna trecută. Nu prea au fost mulți cumpărători cel mai probabil din cauza vremii. Cât despre prețuri, aș putea spune că sunt acceptabile. Empatizez cu cumpărătorul. Înainte de a stabili prețul mă întreb, eu aș da banii respective pentru acel produs?”, a declarat Cătălina Moisa, un producător de usturoi și produse din usturoi din Copălău.

Prezent la târg este și Viorel Șvabu, patronul Asociaţiei Producătorilor „Caşcavalul de Săveni care spune că este încântat de această metodă de promovare a produselor naturale și sănătoase.

„Este o idee foarte bună, datorită organizatorilor putem promova mâncatul sănătos, prin cumpărarea produselor natural. Felicitări autorităților pentru organizare. Lumea apreciază, puțin și bun. Avem cumpărători, sperăm să continue tot așa. Am fost și săptămâna trecută la deschidere și chiar dacă a plouat lumea tot a venit. Invităm toți botoșănenii la produsele natural și sănătoase”, a declarat șeful Asociaţiei Producătorilor „Caşcavalul de Săveni”, Viorel Șvabu.

Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură (DAJ) Botoșani, se află și în acest weekend pentru a-i susține pe producători.

„Iată-ne astăzi prezenți la cel de-al doilea weekend Produs din Botoșani, pe care l-am organizat pentru a veni în sprijinul producătorilor. Ne dorim ca acest târg să fie legătura dintre producător și consumator. În pavilioanele expoziționale sunt producători legumicultori din toate zonele județului. Prin rotație îi vom adduce pe toți care își manifestă interesul de a-și promova zona de unde provine. Ne dorim să promovăm producătorii locali, care au produse din exploatația lor, au atestat de producător sau carnet de comercializare”, a declarat Cristian Delibaș.

„Nu suntem noi inițiatorii unui trend”

Cât despre locația unde se desfășoară acest târg de weekend directorul a explicat că este după modelul capitalelor Europene și a altor județe din țară unde astfel de evenimente se manifestă cel mai adesea lângă diferite instituții.

„Am avut în vedere mai multe locații. În anii anteriori am organizat și în alte zone. Genul acesta de evenimente de promovare se manifestă lângă unități administrative, așa cum se întâmplă și în capitalele Europei, dar și în alte județe din România, cum ar fi Hunedoara, Alba sau Giurgiu. Nu suntem noi inițiatorii unui trend. Este mai ușor pentru că putem defini locațiile. Unde are loc? Lângă prefectură. De exemplu, când s-a organizat pe Pietonalul Unirii deranjam trecătorii,” a explicat Delibaș.

Referitor la prețurile cu care producătorii își vând produsele acestea sunt, în general, ca cele din piață. De exemplu, un kilogram de ardei galben costă cinci lei, roșiile 8 lei, iar gogoșarii ajung la 10 lei kilogramul.

„Cred că este o idee bună. Am cumpărat niște roșii. Prețurile sunt acceptabile. Este o metodă bună ca să putem cumpăra produse naturale”, a declarat o botoșăneancă.

Târgul este organizat de Direcția  pentru Agricultură (DAJ), împreună cu Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Botoșani. Acesta va continua în perioada02-03 octombrie și în weekendul de pe 09-10 octombrie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...