vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăPreot mort într-un accident cumplit

Preot mort într-un accident cumplit

Preotul paroh din cadrul Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, a avut parte de un sfârșit cumplit, după un accident rutier.

În vârstă de 39 de ani, preotul Ionuț Miorcăneanu se afla la volanul unui autoturism cu care a fost implicat într-un accident grav. Tragedia a avut loc între localitățile Hănești și Vlăsinești. Șoferul se afla singur în mașină, un autoturism marca Mercedes Clasa A. Din câte se pare, într-o curbă ușoară la dreapta șoferul a pierdut controlul volanului, din motive încă necunoscute, a ajuns pe contrasens, după care mașina a părăsit șoseaua, lovind violent un cap de pod aflat pe marginea drumului. Impactul a fost atât de puternic, încât volanul a ajuns în plafonul autoturismului, iar podul pedalier la nivelul volanului. Șoferul a fost găsit în afara mașinii, la câțiva metri distanță de locul impactului, inconștient, dar cu puls. La fața locului a sosit un echipaj cu asistent din zonă, precum și echipajul cu medic de la Botoșani. “Din păcate, leziunile au fost mult prea grave pentru a se mai putea face ceva. La scurt timp, șoferul a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, timp de 60 de minute, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la fața locului”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, fiind demarată o anchetă. “În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ionuț Miorcăneanu s-a ăscut la data de 5 ianuarie 1982 în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani.

A absolvit Şcoala Generală Nr. 13 din localitatea Botoşani, promoţia 1996, după care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botoşani, promoţia 2001, cu media generală a anilor de studii – 9,11 şi media generală la Bacalaureat – 9,65, în urma susţinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47. 

În iulie 2001 a susţinut examenul de capacitate preoţească la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durău.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001.

Începând cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, Protopopiatul Săveni, fostă filie a Parohiei Borolea, parohie unde și-a desfăşurat activitatea până în momentul tragicului accident, în urma desfiinţării Parohiei Borolea şi înfiinţării filiilor acesteia în parohii.

La data de 26 august 2001 s-a căsătorit.

Preotul avea doi copii, un băiat și o fată.

Dumnezeu să îl ierte!



Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...