Slujbe disponibile în străinătate

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, în această perioadă sunt disponibile prin serviciul EURES 250 de slujbe pentru botoșănenii șomeri, în Germania.

Durata contractului este pe perioada determinată, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Programul de lucru este cu normă întreagă, de 40 ore pe săptămână, însă se pot efectua și ore suplimentare. Cei interesați pot aplica până pe 31-octombrie, adresându-se consilierului EURES din cadrul AJOFM Botoșani, la numărul 0231536791.

Slujbele vacante

Locurile de muncă disponibile sunt cele de tăietor de carne și lucrător în producție, prin Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională ZAV, ca reprezentant al angajatorului german, două companii specializate în prelucrarea cărnii de porc și de vita cu sediul în Landul Renania de Nord – Westfalia, localitatea Münster, respectiv Rheda-Wiedenbrück.

Activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tăierea cărnii în funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de calitate superioară, dar și alte activități de producție.

Condiții pentru a ocupa aceste posturi

Pentru aceste slujbe se cere calificarea profesională în industria alimentară, constituie un avantaj, în special ca măcelar, experiența profesională în domeniu și permisul de
conducere categoria B; rezistență fizică, toleranță la frig și umiditate; disponibilitate de a lucra în schimburi (inclusiv în ture de noapte); manipularea conștientă și responsabilă a mărfurilor și alimentelor; respectarea normelor de igienă și a metodelor de lucru. Cunoașterea limbii germane constituie un avantaj, dar nu este obligatorie. Salariul oferit pornește de la 9,75/10 euro brut/oră, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro/oră, care se plătește și în cazul concediului aprobat, dar și alte beneficii în funcție de postul ocupat, calificare și experiență profesională.

De asemenea, persoanele interesate pot avea mai multe beneficii, printre care sprijin intern în vederea integrării, astfel angajatorul pune la dispoziție o persoană de contact care vorbește limba română sau se acordă sprijin și asistență în ceea ce privește formalitățile necesare în relațiile cu autoritățile.

Deja ai votat!