spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTŞase decese din cauza Covid şi niciun loc liber la Reanimare

Şase decese din cauza Covid şi niciun loc liber la Reanimare

Autoritățile confirmă încă șase decese de coronavirus, la Botoșani, în ultimele 24 de ore. Este vorba de un bărbat de 49 de ani, din Frumușica, internat la Spitalul Județean. Pacientul suferea de hepatită cronică, hipertensiune arterială, obezitate.

Pe lista deceselor cauzate de COVID mai apare o femeie de 86 de ani, din Știubieni, care mai suferea de hepatită cronică, angină pectorală și alte afecțiuni, un bărbat de 83 de ani din Leorda, cu cardiopatie hipertensivă și hipertensiune arterială, o femeie de 86 de ani, din municipiul Botoșani, cu AVC ischiemic, diabet, o femeie de 75 de ani, din Tudora, cu hipertensiune arterială și alte afecțiuni, precum și un bărbat de 65 de ani, tot din municipiul Botoșani cu insuficiență renală, diabet și hipertensiune arterială.
Rata de infectare COVID 19 a ajuns, joi, la 5,07 la mie în municipiul Botoșani. Potrivit informațiilor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, din cele 140 de cazuri noi de coronavirus, 70 sunt în municipiul reședință de județ.

De asemenea, 19 unități administrativ- teritoriale din județul Botoșani sunt în zonă roșie COVID-19. Este vorba de municipiul Botoșani, Bălușeni-3,93, Blândești-4,04, Copălău-3,02, Cordăreni-5,97, Corni-3,04, Curtești-5,89, Dângeni-3,44, Dersca-3,18, Havârna-3,55, Leorda-3.34, Mihai Eminescu-4,18, Răchiți-4,58, Roma-7,88, Stăuceni-3,47, Tudora-9,29, Văculești-3,44, Vlădeni-3,90 și Vorona-5,28.
Incidența la nivelul județului este de 2,89 la mie, cea mai mare de la începutul valului al patrulea al pandemiei de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 30 septembrie, că la nivel național mai sunt doar două paturi ATI libere pentru pacienții infectați cu COVID. Bucureștiul nu dispune de niciun pat liber.

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a anunţat că vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. „La 20.000 de cazuri de COVID pe zi, cifră estimată pentru jumătatea lunii octombrie, există riscul ca cele 1.600 de paturi de terapie intensivă pe care România le-a avut în valurile anterioare să nu fie suficiente”, a avertizat el.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...