Peste 180 de noi cazuri de Covid depistate în ultimele 24 de ore

Autorităţile sanitare au raportat astăzi 183 de noi cazuri de Covid depistate în judeţ. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 90, au fost depistate în municipiul reşedinţă de judeţ, urmat de Dorohoi, unde au fost 11 cazuri şi Ungureni cu şase cazuri.

De la debutul pandemiei până în prezent 17.704 botoşăneni s-au îmbolnăvit de Covid, iar 14.951 s-au vindecat. Din nefericire 846 de persoane au pierdut lupta cu boala.

În prezent, la nivelul judeţului Botoşani este înregistrat un număr record de cazuri active, respectiv 1.907. Din cauza numărului mare de bolnavi autorităţile au suplimentat numărul de paturi din spitale şi au cerut sprijinul medicilor de familie din cadrul centrelor de permanenţă pentru trierea bolnavilor care ajung la spital.

În prezent cinci localităţi din judeţ sunt în carantină din cauza numărului mare de bolnavi. Este vorba despre Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni. De asemenea alte 21 de localităţi sunt în scenariul roşu după ce a fost depăşit indicele de trei cazuri la mia de locuitori. În această situaţie este şi municipiul Botoşani, care a ajuns la un pas de carantină după ce rata de infectare a ajuns la 7,07 cazuri la mia de locuitori.

Deja ai votat!