Sabina, o tânără fără adăpost, a murit sub ochii trecătorilor

Sabina, o tânără din Botoșani, care trăia de mai mult timp în rândul persoanelor fără adăpost, a murit la doar 29 de ani. Tânăra s-a prăbușit în plină stradă, joi noapte, sub privirile trecătorilor.

Totul s-a petrecut în fața magazinului Admir de pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, în noaptea de joi spre vineri.

Un trecător a văzut-o căzută pe asfalt și a sunat la 112. La fața locului au ajuns cadrele medicale de la Ambulanță, după care a venit SMURD, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru ea, constatându-se decesul. „Au fost începute manevrele de resuscitare imediat şi a fost solicitat sprijinul echipajului cu medic al SMURD. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind constatat decesul la faţa locului”, a precizat un ambulanţier din cadrul SJA Botoşani.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat de medicii legiști pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tânăra a trecut printr-un moment de cumpănă în urmă cu aproape doi ani. În ianuarie 2020, aceasta a fost lovită în plin de un autoturism în timp ce încerca să traverseze strada prin loc nepermis. După o lungă spitalizare, aceasta şi-a revenit, dar a continuat să frecventeze mediul oamenilor străzii.

Tânăra avea un copil pe care l-a născut în urmă cu câţiva ani, însă din cauza condiţiei sale, acesta a fost luat de un asistent maternal. Un medic din cadrul UPU-SMURD s-a ocupat atunci de creştinarea copilului.

Deja ai votat!