Opt vieţi luate de Covid (video)

Opt botoşăneni şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore după ce s-au îmbolnăvit de Covid19. Unul dintre aceştia, în vârstă de 70 de ani, era vaccinat, însă suferea şi de o serie de alte afecţiuni şi era dializat.

Unul dintre cazuri este al unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiu, care a murit în casă, infectat cu Covid. Acesta a fost găsit la domiciliu în stop cardio-respirator de către membrii familiei. Bărbatul se simţea rău de mai mult timp, dar nu a apelat la cadrele medicale. La sosirea ambulanţei, acesta a fost resuscitat la faţa locului, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul. Ulterior, după ce membrii familiei au caracterizat simptomele pe care acesta le avea, cadrele medicale de la ambulanţă au efectuat un test rapid, care a ieşit pozitiv. Cazul a fost raportat Direcţiei de Sănătate Publică.

Un alt caz este al unui bărbat de 34 de ani, din Cristeşti. Acesta nu suferea de alte boli şi nu era vaccinat. Alţi cinci bărbaţi, cu vârste între 64 şi 86 de ani, toţi din Botoşani, au decedat în ultimele 24 de ore, ducând totalul deceselor la nivelul judeţului la 891 în timpul acestei pandemii.

În ultimele 24 de ore, 222 de persoane au fost declarate pozitive, iar aproape jumătate dintre bolnavi, respectiv 109, sunt din municipiul Botoşani.

Deja ai votat!