sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăLocalPoliţia Locală Botoşani are director adjunct doar pe hârtie

Poliţia Locală Botoşani are director adjunct doar pe hârtie

La finele lunii iunie, la iniţiativa primarului Cosmin Andrei, organigrama Poliţiei Locale a fost modificată, fiind înfiinţată funcţia de director adjunct. Edilul motiva la acea dată că îşi doreşte eficientizarea activităţi acestei instituţii. Numai că demersul a rămas la acel stadiu, fără a fi numit un director adjunct, care să facă echipă cu directorul Ioan Onuţu.

După votul din CL, primarul Cosmin Andrei a explicat că se aşteaptă un răspuns de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. În urmă cu câteva zile, edilul a declarat că nu poate fi organizat concurs pentru ocuparea acestei funcţii deoarece nu sunt definite funcțiile specifice în cadrul polițiilor locale. „Fără definirea acestora nu se pot face concursuri, trebuie o clarificare făcută prin act normativ și acest lucru nu s-a întâmplat nicăieri în țară. Se mai discută în același timp și de modificarea statutului polițistului local, un act normativ pe care îl așteaptă cei din acest domeniu”,  a adăugat Cosmin Andrei.

Practic, este necesară o modificare a Codului Administrativ. „Este o prevedere a Codului Administrativ potrivit căreia, printr-un act administrativ, o lege sau un act al guvernului, trebuie echivalate funcţiile publice generale cu cele din poliţiile locale şi nu numai. Sunt mai multe funcţii publice specifice în diverse instituţii. A fost iniţiat un proiect de ordonanţă de modificare a Codului Administrativ, care să stabilească echivalarea funcţiilor, dar nu a mai fost aprobat”, a declarat Anca Dumitrescu, şeful Serviciului resurse umane din cadrul Primăriei Botoşani.

Modificarea organigramei Poliţiei Locale, criticată în deliberativul local

La şedinţa de la finele lunii iunie, consilierul PNL Eugen Ţurcanu a declarat că în Poliţia Locală sunt şapte şefi la 113 salariaţi. Potrivit consilierului liberal, în locul unui director adjunct cu o leafă brută lunară de 13.260 de lei ar putea fi angajaţi doi agenţi, care să patruleze prin oraş. Totodată, Eugen Ţurcanu a declarat că funcţia de director adjunct nu va însemna o îmbunătăţire a activităţii instituţiei, fiind înfiinţată „doar de dragul de a da o sinecură, de dragul unui troc”, în contradicţie cu aşa zisa grijă pentru cheltuirea eficientă a banului public.

Viceprimarul Liviu Toma (Pro România) a afirmat că nu îşi doreşte ca această funcţie să fie ocupată politic, adăugând că are o bună colaborare cu şefii din Poliţia Locală şi oricare dintre aceştia poate să preia funcţia deţinută de Ioan Onuţu.

În mandatul primarului Ovidiu Portariuc a existat un demers similar, care nu a avut finalitatea dorită de edil. Proiectul de hotărâre a fost supus de două ori dezbaterii consilierilor municipali, însă de fiecare dată a fost respins. Ovidiu Portariuc declara atunci că doreşte încă un şef la Poliţia Locală pentru eficientizarea activităţii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
84 %
2.7kmh
92 %
sâm
-1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...