Fonduri suplimentare pentru Spitalul „Sfântul Gheorghe” – Unitatea este de aproximativ o lună spital Covid

Consilierii municipali botoşăneni au avut astăzi, 19 octombrie, şedinţă de îndată. Aleşii locali au fost convocaţi pentru a vota proiectul de hotărâre vizând suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, cu suma de 1.490.000 de lei.

Fondurile au fost solicitate de conducerea spitalului, care a motivat că, în bugetul actual,  suma necesară pentru achiziţia de medicamente este insuficientă din cauza creşterii numărului de paturi de la 58 la 78 şi a patologiei pacienţilor internaţi cu Covid, care necesită costuri suplimentare la medicamente. Începând cu 27 septembrie, unitatea a devenit spital Covid.

La proiectul de hotărâre a fost anexată şi adresa înaintată de farmacistul spitalului în care se arată că „stocurile medicamentelor necesare tratării pacienţilor cu infecţia SarsCov-2 sunt limitate – antibiotice, anticoagulante (Fraxiparine mai ajunge pentru două zile) ser fiziologic, imunomodulatoare, antiinflamatoare (Dexametazonă mai ajunge pentru şapte zile)”. Farmacistul mai anunţă că bugetul alocat medicamentelor a fost epuizat şi solicită luarea măsurilor care să asigure achiziţionarea medicamentelor vitale pentru pacienţii internaţi. „Din cauza livrării deficitare a medicamentelor de la furnizori, este necesară asigurarea unui stoc care permite continuitatea tratamentelor iniţiate”, se mai arată în adresă.

Aleşii locali au ţinut cont de cele transmise de conducerea Spitalului de Recuperare şi au votat proiectul în unanimitate.

Deja ai votat!