sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste 200 de artişti au trimis lucrări pentru Salonul Internaţional de Caricatură...

Peste 200 de artişti au trimis lucrări pentru Salonul Internaţional de Caricatură Botoşani – România 2021

În perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2021, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, este organizat Salonul Internaţional de Caricatură Botoşani – România – 2021. Manifestarea propune cunoașterea de către publicul larg a unei alte valențe excepționale a geniului marelui artist George Enescu, pasiunea pentru desen și caricatură.

Potrivit organizatorilor, peste 200 de artişti plastici din peste 50 de ţări au trimis lucrări la Botoșani. Lucrările pot fi vizualizate pe pagina de facebook Salonul Internaţional de Caricatură Botoşani România 2021.

Peste informațiile publicate de pe această pagină de facebook, mai sunt de prelucrat lucrările la ultimii 40 de participanți. Lucrările care se vor primi în continuare nu vor fi returnate, ele vor fi înregistrate hors-concours. Jurizarea se face între 1 și 10 noiembrie. Cele mai bune 50 – 100 de lucrări vor fi expuse la Galeriile Luchian iar în anul 2023 la Ateneul Român. Catalogul cu lucrările Salonului va fi realizat sub forma unui album de artă. Este o frumoasă carte de vizită pentru Botoșani”, au mai transmis organizatorii.

Salonul este organizat de Fundația „Artepol s Art Debelly”, în colaborare cu Editura Hertzog

Organizatorul Salonului Internațional de Caricatură  Botoșani – România – 2021, manifestare care se desfășoară sub patronajul Consiliului Județean Botoșani, este Fundația culturală „Artepol s Art Debelly”, în colaborare cu Editura Hertzog din Târgu Mureș.

Promovarea internațională a evenimentului, selectarea membrilor juriului și corespondența cu autorii lucrărilor este asigurată de un cunoscător de anvergură al domeniului, botoșăneanul Ioan Serediuc, în colaborare cu președintele juriului Salonului, Doru Axinte, un cunoscut caricaturist, câștigător al unor premii de prestigiu în Italia, Germania, China, Belgia, Cehia și Croația.

Lucrările vor fi selectate de un juriu din care fac parte artişti din Brazilia, Bulgaria, Malaezia, Maroc, Polonia, Portugalia, Rusia și România. Vor fi acordate nouă premii. Marele Premiu al Salonului este Trofeul de Excelență George Enescu, cu moto-ul ”mi-am slujit țara cu armele mele: pana, vioara, bagheta”. Trofeul este realizat de Mihai Debeli, președintele Fundației „Artepol s Art Debelly”.

Salonul Internațional de Caricatură Botoșani – România este promovat pe cele mai importante site-uri internaționale de profil și va fi inclus în cataloagele cu principalele manifestări organizate în domeniu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...