Prima ediție a competiției de rafting la Cornișa a debutat astăzi

Cornișa AquaPark&Sports, în colaborare cu Federația Internațională și  Asociația Profesională de Rafting, organizează în perioada 29-31 octombrie prima ediție a competiției Cornișa IRF Rafting Cup 2021.

„Au fost cinci bărci la rafting și în jur de șapte competitori la caiac. Au fost concurenți din Arad, Brașov, Buzău și Botoșani. Probele au necesitat mult efort fizic și îndemânare. Astăzi au fost punctați, iar mâine este proba finală și se va trage o linie și se va face premierea. Prima ediție a decurs bine, a ținut vremea cu noi, și din punct de vedere tehnic toate echipamentele au funcționat. Și pentru noi a fost o miză această ediție”, a spus Eugen Țurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, sport şi Agrement (DSPSA).

Membrii juriului sunt personalități din domeniul sportului de performanță: Mihai Mareș- Jury Judge și Safety Director, membru al Federației Internaționale de Rafting din 2011; Emilian și Veronica Dumitrescu – arbitri internaționali; Lidia Simionescu, Bianca Aitean, câștigătoare a Rafting Euro Cup 2016.

Tratăm cu maximă seriozitate această competiție. Ne dorim să încurajăm și să atragem tinerii să practice sportul pe apă (rafting, caiac, canoe) și de ce nu, să organizăm la Botoșani, în Cornișa AquaPark&Sports, Campionatul European de Rafting. Această primă ediție a Cornișa IRF Rafting Cup 2021 poate fi un preambul al acestui campionat”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Programul competiției

31 octombrie

– ora 10:00 – Start Downriver Rafting

-ora 12:00 – Festivitate de premiere.

Deja ai votat!