Alertă biologică după un accident rutier (video)

Echipaje de la Garda de Mediu şi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) s-au deplasat, vineri, în judeţ, pentru un eveniment mai puţin obişnuit. Aceştia au fost nevoiţi să intervină în urma unui accident rutier.

Incidentul a avut loc la limita dintre localităţile Prăjeni şi Flămânzi, unde două autoturisme s-ai izbit frontal, după o neacordare de prioritate. Una dintre maşinile implicate în impactul violent a fost un autoturism ce transporta deşeuri medicale de mare risc. Pentru că autospeciala era încărcată cu deşeuri periculoase, şoferul i-a avertizat pe cei veniţi la faţa locului, fiind apelat serviciul 112.

O autospecială de stingere cu apă şi spumă din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o ambulanţă şi un echipaj de poliţie au ajuns în scurt timp la faţa locului. De asemenea a fost cerut ajutorul şi specialiştilor de mediu şi sănătate publică. „Am fost sesizaţi prin serviciul 112 cu privire la acest accident. O echipă de comisari s-a deplasat la faţa locului, din fericire nefiind constatat vreun pericol. Am invitat la sediul instituţiei noastre pe reprezentanţii societăţii care prestează activitatea de transport deşeuri medicale să ne prezinte toate documentele şi autorizaţiile”, a precizat Cristina Kashyap, comisarul şef al Gărzii de Mediu,.

Având în vedere că ar fi putut exista riscul unei contaminări cu produse biologice, la faţa locului a ajuns şi o echipă a DSP Botoşani. „O echipă a DSP s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica dacă exista vreun risc din punct de vedere biologic. Un alt autorurism de transport al firmei respective a ajuns la faţa locului şi a preluat deşeurile în siguranţă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

În urma accidentului unul dintre şoferi a fost rănit uşor, fiind transportat cu o ambulanţă la spital.

Deja ai votat!