vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCadru legal pentru efectuarea vaccinului gripal în farmacii

Cadru legal pentru efectuarea vaccinului gripal în farmacii

În perioada următoare vaccinul gripal și testele pentru glicemie vor putea fi făcute în farmacii. Acest lucru va fi posibil datorită unui ordin de ministru care reglementează aceste servicii, însă acestea vor fi efectuate contra-cost.

Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Farmaciştilor din România, a declarat la Digi24 că urmează ca pentru fiecare dintre serviciile din farmacie să se elibereze ghiduri de practică farmaceutică. Scopul este ca fiecare farmacie care va presta aceste servicii să o facă într-un cadru legal, standardizat, armonizat.

„Poate că unele servicii se prestau deja în farmacie, dar nu exista cadrul legal. Vor fi cursuri de instruire, care vor dura de la câteva zile, la câteva săptămâni”, a declarat Anca Crupariu.

Numărul botoşănenilor care doresc să se vaccineze antigripal este în creştere 

Vestea este una favorabilă pentru botoşănenii care se vaccinează în număr tot mai mare împotriva gripei. Astfel, dacă acum doi ani au fost cerute 28.000 de doze de vaccin gripal, dintre care 23 de mii au fost folosite, cu un an înainte au fost inoculaţi antigripal doar 15.000 de botoşăneni. Anul trecut au fost  folosite 49.012  doze, un adevărat record la nivelul judeţului.

Şi în acest an DSP a solicitat de la Bucureşti 60.000 de doze, iniţial fiind aprobate 40.126. În fiecare an însă, are loc o redistribuire a vaccinurilor şi este posibil ca numărul dozelor să îl depăşească şi pe cel de anul trecut.

La Botoșani a sosit deja prima tranşă, de aproximativ 10.000 de doze de vaccin, de care vor beneficia copiii, cadrele medicale şi angajaţii instituţiilor vitale. Tranşa a doua va fi distribuită medicilor de familie, pentru a fi vaccinaţi cu precădere cei peste 65 de ani şi cu boli cronice.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...