Luna viitoare se redeschide programul Rabla pentru electrocasnice. Schimbări anunţate de ministrul Mediului

Ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos, a vorbit la Digi24 despre redeschiderea din decembrie a programului „rabla pentru electrocasnice” și despre modificările care au fost aduse pentru această nouă ediție. Oficialul susţine că au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că „erau prea restrictive” și „nu se găseau produse în acele clase pe piață”. Ministrul a precizat că înscrierile „încep peste o săptămână”.

„O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021, deci rămân grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, se vor coborî la două sau trei produse clasele energetice pentru că ele au fost prea ambițioase și nu se găseau produse în acele clase pe piață, nu se fabrică.

Peste o săptămână începe înscrierea, dacă reușim să pornim mai repede, atunci se poate face înscrierea și mai repede. Platforma este funcțională, a fost testată, a funcționat bine și n-au fost probleme deloc, în comparație cu anul trecut când a fost un eșec total”, a spus ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos.

Deja ai votat!