Noi spectacole de teatru pe scena Casei Tineretului

Și în acest sfârșit de săptămână botoșănenii sunt invitați la două spectacole puse în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”. Astfel, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18.00, va putea fi vizionată piesa „PROŞTII SUB CLAR DE LUNĂ” de Teodor Mazilu. Spectacolul este în regia lui Vlad Cepoi, scenografia aparține lui Gelu Rîșca, iar asistent regie este Alexandru Dobynciuc.

Din distribuția piesei fac parte actorii Bogdan Horga, Ella Nistor, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu, Florin Aionițoaie.

„Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proşti. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proştii sub clar de lună” dramaturgul construieşte o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleieşte bezna, făcând-o fermecătoare, misteriosă. (…) Prostia protagoniştilor este prezentată fără pudoare, ba chiar cu o grosolană mândrie”, au transmis reprezentanții instituției.

„Zăpezile de altădată”

Duminică, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, botoșănenii vor putea viziona piesa „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon.

Piesa de teatru este în regia Lorenei-Petronela Chribuță, scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu, asistent regie este Bogdan Muncaciu, iar conceptul video al piesei aparține lui Ovidiu Elvald. Din distribuție fac parte actorii Bogdan Muncaciu, Lorena-Petronela Chiribuță, Crenola Muncaciu și Daniela Rudei.

„Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustare a realităţii cotidiene – a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne. Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de paianjen”, a transmis Lorena-Petronela Chiribuţă.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!