Palatul Administrativ iluminat în portocaliu de Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței Asupra Femeilor

Instituția Prefectului Botoșani se alătură eforturilor naționale de prevenire, stopare și eliminare a violenței împotriva fetelor și femeilor. Pentru a puncta importanța Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Violenței Asupra Femeilor, marcată în fiecare an la 25 noiembrie, prefectul județului, Dan Nechifor, a anunțat că va acorda tot sprijinul persoanelor de sex feminin afectate de acest fenomen și atrage atenția întregii societăți asupra problemei și a consecințelor. În acest context, astăzi, pe 25 noiembrie a.c., clădirea Palatului Administrativ Botoșani va fi luminată în portocaliu, începând cu ora 17. Acțiunea vizează creșterea vizibilității și atragerea atenției opiniei publice și a factorilor de decizie asupra fenomenului violenței domestice și a violenței împotriva femeilor, subliniind totodată preocuparea constantă pentru implementarea politicilor publice necesare în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice.

„Ne alăturăm luptei împotriva tuturor formelor de violență asupra fetelor și femeilor. În această perioadă de pandemie, eforturile noastre trebuie să fie mai concentrate, mai ferme. Vă asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru pentru că violența împotriva femeilor continuă să fie, din păcate, o problemă socială. Dar, acest tip de violență poate fi eradicat. Prevenția este esențială în această luptă contracronometru. Iar noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a o stopa” a declarat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

Începând din 1981, activiștii pentru drepturile femeii au sărbătorit ziua de 25 noiembrie ca Zi împotriva violenței. Această dată comemorează asasinarea, în 1961, la ordinele președintelui Rafael Trujillo, a celor trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicană. În cadrul celei de-a IV- a Conferințe Mondiale a Femeilor din 1995, ONU a recunoscut faptul că violența asupra femeilor este un obstacol pentru atingerea egalității, a dezvoltării și a păcii și aduce atingeri drepturilor omului și libertăților fundamentale.

 

Deja ai votat!