Ada Macovei, despre testarea elevilor – “Ne bazăm pe responsabilitatea părinţilor” (Ghid de utilizare a testelor antigen pe baza de salivă – video)

În urmă cu două zile, Inspectoratul Școlar Județean a primit prima tranșă de 150.000 de teste rapide, de salivă, pentru depistarea infecției cu Covid-19 în rândul elevilor botoșăneni. Ada Macovei, inspector şcolar general, a anunţat că aceste teste vor fi distribuite elevilor pe 2 şi 3 decembrie. Preşcolarii şi elevii vor fi testaţi acasă, de către părinţi.

Ca întotdeauna, ne bazăm pe responsabilitatea părinţilor de a nu-şi trimite copiii bolnavi la şcoală, cel puţin din două motive: copiii bolnavi nu dau randament şcolar, iar boala se poate agrava. Trebuie să primeze interesul copiilor şi dreptul la sănătate al tuturor, chiar fără a menţiona posibilitatea de transmitere , în cazul bolilor contagioase, cum este şi cazul de faţă. Vă asigurăm că noi facem tot posibilul pentru a menţine şcolile deschise şi sigure, iar asta înseamnă personal şi elevi sănătoşi”, a declarat Ada Macovei.

Săptămâna viitoare, elevii trebuie să se prezinte la şcoală după ce s-au testat în familie. Testele se vor face în zilele de luni şi joi.

Ghid de utilizare a testelor antigen pe baza de saliva

Demonstratie utilizare test antigen pe baza de saliva

Pregatirea testelor antigen pe baza de saliva

Deja ai votat!