Femeie trimisă la pușcărie după un episod violent petrecut în familie

foto arhivă

O femeie din comuna Curtești, care în primăvara acestui an și-a lovit copilul, după care și-a înjunghiat soțul, a fost condamnată la patru ani și o lună de închisoare în regim de detenție pentru violență în familie sub forma lovirilor și a tentativei de omor. Mamă a șapte copii, Mihaela G., în vârstă de 42 de ani, a fost transferată deja într-un penitenciar pentru femei, unde își va executa pedeapsa primită de la judecători.

„S-a reținut că, în după-amiaza de 18 aprilie a.c., inculpata și-a lovit cu palma peste față și cu genunchiul în spate fiul în vârstă de 4 ani, după care, în cursul nopții de 18 spre 19 aprilie 2021, pe fondul relațiilor conjugale tensionate, în timp ce se aflau la domiciliul comun, inculpata a aplicat soțului său două lovituri de cuțit în zona gâtului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii.

Rudele spun că toată cearta dintre cei doi soți a început în momentul în care mama și-a lovit copilul, iar bărbatul i-ar fi reproșat acest lucru. La scurt timp, bărbatul a adormit, iar femeia l-a atacat și l-a înjunghiat. Deși cuplul era căsătorit de mai bine de 20 de ani și au împreună șapte copii, în familie au mai avut loc episoade violente. Femeia a fost internată inițial la Psihiatrie, pentru stabilirea discernământului, după care a fost arestată preventiv.

Condamnarea a venit după un proces destul de scurt, sentința definitivă fiind pronunțată la circa șase luni de la trimiterea în judecată.

 

Deja ai votat!