Bazin didactic de înot, inaugurat în municipiul Dorohoi

Astăzi, 6 decembrie, a fost inaugurat, în municipiul Dorohoi, bazinul didactic de înot, investiţie începută în urmă cu un an. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții şi are o valoare de 6,65 de milioane de lei. Uitilităţile au fost asigurate de Primăria Municipiului Dorohoi. Primăria Dorohoi nu numai că a finanţat utilităţile, dar a angajat şi un salvamar, astfel că bazinul a fost dat în folosinţă, spre bucuria copiilor dornici de mişcare în apă.

Bazinul din municipiul Dorohoi are o lungime de 50 de metri și este dotat la cele mai înalte standarde. Potrivit conducerii Primăriei Dorohoi, bazinul didactic inaugurat astăzi va putea fi folosit ca bază pentru pregătire sportivă, didactică, dar va găzdui şi competiţii. Cursurile de înot pentru elevi vor fi gratuite. De asemenea, de gratuitate vor beneficia şi persoanele cu dizabilități.

Bazinul didactic de înot este prima investiţie de acest fel din judeţul Botoşani. În urmă cu câţiva ani, edilii botoşăneni anunţau că va fi realizat un bazin didactic de înot în locul fostelor sere de lângă Parcul Eminescu, încă acest proiect a rămas la nivel declarativ.

Deja ai votat!