spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTStagiu de practică pentru elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir”, Darabani

Stagiu de practică pentru elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir”, Darabani

În perioada 22 noiembrie – 10 decembrie se desfășoară cea de-a doua mobilitate a proiectului Erasmus+ KA1 – VET, finanţat de Uniunea Europeană ”Noi oportunități de învățare și formare profesională”, în cadrul căruia elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani participă la un stagiu de Practică.

Astfel, 16 elevi de clasa a XI-a de la profilul Industrie Alimentară, specializarea Tehnician în Industrie alimentară și doi profesori însoțitori, realizează un stagiu de practică,  pe o durată de trei săptămâni în companii de profil din Portugalia. Cei doi profesori însoțitori sunt Alin Prisăcariu, profesor de geografie în cadrul liceului, și Marinela Prisăcariu, profesor de biologie.

Organizațiile partenere sunt Pastelaria Sta Eugénia–Julidoce și Associação Intercultural Amigos da Mobilidade, din localitatea Barcelos, Portugalia.

„Principalul obiectiv al acestui proiect este creșterea calității procesului de formare profesională inițială a elevilor de la profilele tehnologice Mecanică, Industrie alimentară și Industrie textilă, prin asigurarea  șanselor egale la educație pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor în vederea finalizării studiilor și facilitarea inserției acestora pe piața muncii, prin desfășurarea de activități practice în cadrul companiilor de profil din Spania și Portugalia și folosirea competențelor dobândite pentru reorganizarea activității practice în cadrul stagiilor de practică din cadrul școlii noastre, a transmis Mirela Străjeriu, profesor de limba engleză, dar și coordonatorul proiectului.

„Programul cultural al proiectului a permis elevilor să cunoască cultura şi civilizaţia Portugaliei”

Activităţile au condus la acumularea de noi competenţe profesionale în cadrul orele de pregătire de specialitate şi achiziţia de noi abilităţi sociale sub supravegherea tutorilor de practică desemnaţi.

„Sub supravegherea tutorelui desemnat elevii au efectuat diferite operații specifice industrie alimentare, au interacţionat cu angajaţii firmelor, institutelor de cercetare în industria alimentară și au avut posibilitatea să vadă cum sunt aplicate cele mai noi tehnologii în domeniu. Programul cultural al proiectului a permis elevilor să cunoască cultura şi civilizaţia Portugaliei, prin vizitele organizate la obiectivele turistice importante”, a declarat Alin Prisăcariu.

Elevii au fost foarte apreciaţi datorită faptului că au dovedit interes, responsabilitate, seriozitate şi profesionalism.  Obiectivele proiectului, vizând dezvoltarea competenţelor profesionale, a abilităţilor de comunicare, lingvistice, organizaţionale şi sociale au fost atinse, elevii acumulând o experienţă unică care va putea fi valorificată de fiecare participant la viitorul loc de muncă dar şi în viaţa personală.

Prima mobilitate s-a desfășurat în perioada 10-28 mai, participând 30 de elevi, însoțiți de patru profesori din cadrul liceului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...