Educație pentru mediu predată la școală

Elevii vor avea în orare un nou obiect după ce, luni, Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea în programa școlară a educației pentru mediu. Decizia vine în contextul în care luna trecută în programă au fost introduse și educația financiară și educația juridică.

După ce a primit votul senatorilor proiectul de lege va merge la promulgarea prin decret prezidențial.

„Provocările legate de mediu necesită un răspuns urgent și ambițios, pentru că viitorul se clădește cu o generație pregătită pentru provocările actuale legate de climă și mediu. Investițiile în infrastructura verde, în programe de mediu și de management sustenabil al resurselor naturale ale României nu pot fi susținute eficient în lipsa educației corespunzătoare a populației”, motivează inițiatorii proiectului introducerea competențelor de mediu.

După ce această propunere legislativă va fi publicată în Monitorul Oficial, trebuie totuși menționat că, mai departe, pentru a se aplica efectiv, modalitatea de implementare a curriculumului național în programele școlare trebuie stabilită prin ordin al ministrului Educației, scrie AvocatNet.ro.

Deja ai votat!