Primul viaduct de pe DN 29D prinde contur. Au început să fie montate grinzile prefabricate (VIDEO)

Primul viaduct de pe drumul național 29D Botoșani – Ștefănești începe să prindă contur. Este vorba de construcția realizată în apropierea comunei Stăuceni, unde s-a trecut deja la montarea grinzilor prefabricate. „Așa cum am spus, pe perioada sezonului rece vor continua lucrările la viaducte, Vor fi montate grinzile pentru ca mai apoi să fie realizate și celelalte lucrări”, a arătat Nicu Popovici, purtător de cuvânt în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, structură care supervizează din partea CNAIR lucrările de modernizare a drumului național 29 D.

Potrivit proiectului, după montarea grinzilor, constructorii vor trebui să toarne un strat de beton, după care se va veni cu asfaltul. Investiția presupune în total realizarea a trei viaducte – două în zona Stăuceni (n.r. – la intrarea și ieșirea din localitate), unde terenul era afectat de alunecări de teren, iar cel de-al treilea viaduct în zona Drislea (Trușești).

DN 29D Botoșani-Ștefănești este modernizat printr-o investiție de amploare, finanțată din fonduri europene. Proiectul presupune lărgirea carosabilului cu cel puțin 2 metri. Până în prezent, pe 13,7 km s-au realizat casetele de lărgire, se lucrează la cele 8 poduri, unde au fost realizate variante ocolitoare, au fost realizate alte 12 podețe casetate, un dren în zona pădurii de la Drislea, dar și rigolele carosabile în localitățile Victoria și Drislea.

Lucrările de modernizare a DN 29D Botoșani-Ștefănești vizează o lungime totală de peste 42 de kilometri și cuprinde, pe lângă lucrările menționate, construcția a 29 de podețe, dintre care 24 podețe noi și 5 reabilitate, 8 poduri, din care 5 noi, ziduri de sprijin de 100 metri liniari, o trecere la nivel cu calea ferata și 8 refugii tehnice, amenajări de drumuri laterale. Lucrările sunt executate de asocierea Autoehnorom SRL Iași (lider) – OPR Asfalt SRL – Obras Pubșicas Y Regadios SA – Evalcons Tech SRL. Lucrările ar urma să fie finalizate în vara lui 2023, cu o perioadă de garanție de 7 ani de la data recepției.

 

 

Deja ai votat!