Copil la un pas de moarte din cauza unei monede

Un băieţel în vârstă de doar un an a ajuns cu ambulanţa la Iaşi după ce s-a înecat cu o monedă.

Micuţul, dintr-o localitate din apropiere de Botoșani, a ajuns la spital cu o ambulanţă după ce, în cursul dimineţii de luni, a înghiţit, accidental, o monedă de 50 de bani. Mama copilului s-a speriat când a văzut că acesta plânge şi dă semne că se sufocă. Potrivit femeii, copilul se juca pe pat, în timp ce ea era la doar câţiva paşi distanţă, în bucătărie, unde făcea de mâncare.

Micuţul mânca pufuleţi în timp ce se juca cu nişte jucării, printre care se afla şi o monedă de 50 de bani. La un moment dat copilul a băgat moneda în gură şi a înghiţit-o, iar la scurt timp a început să se înece şi să tuşească, iar apoi să se învineţească la faţă. Speriată, mama a chemat o ambulanță, copilul fiind inițial dus la Secția de Pediatrie din Botoșani.

La Urgenţe micuţul a fost supus unei radiografii care să stabilească locaţia monedei şi dacă este necesară trimiterea lui la Iaşi sau dacă poate fi scoasă de medicii de la Botoşani. Din păcate, medicii nu au reușit să scoată moneda, fiind nevoie de un dispozitiv special pentru acest lucru. Din acest motiv, copilul a fost trimis cu o ambulanță cu medic către Iași. „Am preluat un copil de un an, cu diagnosticul corp străin esofagian. Era vorba despre o monedă de 50 de bani. A fost stabilizat şi transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul de Copii Sfânta Maria Iaşi”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!