Cod galben de ninsori în județ

Meteorologii au emis un cod galben de precipitații moderate cantitativ, şi strat nou de zăpadă pentru județul Botoşani.

Avertizarea este valabilă în perioada 26 decembrie ora 23 până pe 28 decembrie ore 8. Avertizarea cod galben este valabilă local în vestul, centrul și nord-estul țări Precipitațiile vor curprinde treptat toate regiunile și se vor intensifica în Banat, sudul Crișanei, nord-vestul Olteniei, sud-vestul și nord-estul Transilvaniei și cea mai mare parte a Moldovei, unde cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp, iar punctiform 30 l/mp.

În cea mai mare parte a Moldovei și local în estul Transilvaniei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în general de 10-15 cm, mai consistent în zona județelor Iași și Vaslui, unde va atinge 20-25 cm și izolat, posibil, 30 cm, fiind se

Fenomenele vizate pentru Botoșani  Ninsori însemnate cantitativ, strat consistent de zăpadă

În intervalul menționat, în zonele marcate cu galben (cea mai mare parte a județelor Neamț și Suceava, precum și în județele Iași și Botoșani), va ninge însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, sub formă de ninsoare, vor depăși 10…25 de mm, stratul de zăpadă nou depus fiind pe măsura cantităților. Astfel, având în vedere stratul consistent de zăpadă deja depus, cu grosimi ce depășesc pe arii extinse 5…10 cm, iar în nordul și estul regiunii chiar 12…15 cm, în cursul dimineții de marți, în mare parte a regiunii de Nord a Moldovei stratul va fi aproape dublu, depășind pe alocuri 20…30 de cm, cu posibile valori mai ridicate în zona Podișului Central Moldovenesc (zona stației Bârnova)

Deja ai votat!