“Datini și obiceiuri din străbuni” la Săveni, în ultima zi din an

În noaptea de Revelion, locuitorii orașului Săveni vor marca trecerea dintre ani prin prima ediție a Festivalului „Datini și obiceiuri din străbuni”, la care vor participa artiști de renume.

Prima ediție a festivalului va avea un caracter sincretic, îmbinând teatrul popular, dansuri, cântece și manifestări tradiționale în noaptea dintre ani. Potrivit organizatorilor, șirul activităților festive va debuta la ora 11:00 cu un spectacol cu obiceiuri populare, jocuri de măști, teatru haiducesc, reconstituiri ale unor momente istorice, piese dramatice cu elemente coregrafice.

De la ora 22.00 până la ora 24:00 vor avea loc concertele la care vor evolua solistele de muzică populară Sofia Vicoveanca, Brândușa Covalciuc Ciobanu și Valentina Tipa Lulciuc.

„Teatrul popular românesc se concretizează prin aducerea în prim plan, pe scenă, a conflictelor autentice de viață, a unor eroi și producții dramatice izvorâte din inteligența omului obișnuit, pe care lupta vieții de zi cu zi îl relevă și îl desăvârșește. Această scenă a teatrului popular este menită să aducă un elogiu vieții în toate formele sale, cuprinzând simbolic toate etapele importante ale transformării omului. Nimic nu poate fi mai frumos în preajma sărbătorilor de iarnă decât întoarcerea la identitate, la conceptului de „acasă”, la fascinația simplității și bucuriei de a trăi. Suntem mândri că putem aduce laolaltă toate aceste elemente fundamentale pentru comunitatea noastră. La Mulți Ani”, a declarat ReluTîrzioru, primarul orașului Săveni.

Evenimentul se va încheia cu un grandios foc de artificii.

Deja ai votat!