Salvatorii fac apel către botoşăneni să nu abuzeze de 112

Cadrele medicale de la Ambulanţă le cer botoşănenilor să nu abuzeze de 112 în perioada următoare. În acest sens autorităţile vor pune la punct şi un ambulatoriu pentru pacienţii Covid, la care aceştia vor putea merge şi singuri.

În perioada de vârf a valurilor din pandemie, timpii de aşteptare, la unele cazuri, erau şi de 2-3 ore, de cele mai multe ori din cauza persoanelor cu forme uşoare de Covid, care solicitau ambulanţa pentru a fi transportaţi la consult la spital.

„Va veni cu siguranţă o perioadă dificilă, atât pentru botoşăneni, cât şi pentru cadrele medicale. Din experienţa celorlalte valuri ale pandemiei, numărul de apeluri la 112 va creşte semnificativ, iar de multe ori aceasta se întâmplă în mod nejustificat. Se cresc timpii de aşteptare pentru cazuri foarte grave pentru transportul persoanelor cu forme uşoare sau medii de boală. Îi rugăm insistent pe toţi botoşănenii să apeleze la medicul de familie, mai întâi, iar medicul va decide ce este mai bine pentru ei”, a precizat medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoşani.

Deja ai votat!