15 clase de elevi şi-au mutat activitatea în mediul online

Ieri, 10 ianuarie, au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19 nouă elevi şi şase cadre didactice botoşănene. Asta după ce, săptămâna trecută, 14 elevi au aflat că au Covid.

Ada Macovei, inspector şcolar general, a declarat că, la această dată, sunt 15 clase care îşi desfăşoară activitatea în mediul online.

Deocamdată, avem pentru cei nouă copii, nouă clase în online de săptămâna aceasta, plus şase clase de săptămâna trecută. Sunt 15 clase în online, fără a avea nicio unitate şcolară trecută integral în online. Vedem cum evoluează lucrurile şi, în funcţie de context, vineri se vor schimba scenariile”, a explicat oficialul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat ieri că, începând cu 17 ianuarie, şcolile cu mai puţin de 60% dintre angajaţi vaccinaţi, din localităţile cu incidenţă a infectării cu SARS-CoV-2 de peste 3 la mie, vor trece în online.

În condiţiile în care achiziţia de teste pentru elevi a fost blocată, Ministrul Educaţiei a fost întrebat dacă le recomandă părinţilor să cumpere teste pentru copii. “Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste, dacă poate, şi are şi mulţumirile noastre, ale tuturor, pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Deja ai votat!