Moarte șocantă la Psihiatrie

Moarte şocantă în cadrul unei secţii din Spitalul Judeţean unde decesele sunt extrem de rare.

Un bărbat, în vârstă de doar 29 de ani, a căzut secerat, în weekend, după ce inima i s-a oprit. Acesta era internat de două zile în secţia Psihiatrie Acuţi, după ce a ajuns la Urgenţe în sevraj etanolic. Bărbatul era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice, acesta fiind diagnosticat la internare cu tulburare de personalitate de tip instabil emoţional, sevraj etanolic şi agitaţie psihomotorie.

A treia zi de la internare, acestuia i s-a făcut rău şi a căzut din picioare. Personalul din Secţia de psihiatrie a sărit imediat şi i-a acordat primul ajutor, fiind apelat şi serviciul 112, pentru solicitarea unei ambulanţe. Un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns în scurt timp la faţa locului, însă nimeni nu a mai putut să îl resusciteze pe tânărul aflat în stop cardio-respirator.
„Din păcate nu s-a mai putut reporni cordul. S-au efectuat manevre de resuscitare, atât de personalul de la Psihiatrie, cât şi de echipajul de la Ambulanţă, dar fără succes. A fost declarat decesul”, a precizat un medic din cadrul SJA Botoşani.

Potrivit cadrelor medicale, tânărul ar fi fost diagnosticat şi cu o afecţiune cardiacă, pe timpul internării la Psihiatrie.

Dosar penal deschis de poliţişti

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Trupul neînsufleţit a fost ridicat de medicii legişti, fiind solicitată efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii tânărului de doar 29 de ani.

Cazul, din păcate, nu este unul singular. Un alt pacient, tot cu sevraj, internat la Psihiatrie, a decedat în aceeaşi secţie în urmă cu trei ani. Bărbatul în vârstă de 69 de ani era în servaj etanolic, adus de câteva zile la spital. La un moment dat, pacienţii au alertat personalul medical din cadrul secţiei, că bărbatul s-a prăbuşit la podea şi nu mai respira. Cadrele medicale au apelat imediat serviciul 112, la faţa locului fiind trimisă o ambulanţă cu medic pentru a-i acord acestuia primul ajutor, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.
Potrivit literaturii de specialitate, în cazul servajului etanolic, creierul reacţionează ca un vehicul accelerat la care nu mai funcţionează frânele. Semnele vitale ale organismului, cum ar fi frecvenţa cardiacă sau tensiunea arterială se pot schimba dramatic sau imprevizibil, existând chiar şi riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral sau deces.

Deja ai votat!