Tânăr trimis la puşcărie pentru infracţiuni rutiere

A crezut că poate să facă orice pe drumuri, dar a ajuns în final la pușcărie. Este cazul unui tânăr din Flămânzi, Iulian Mihai Brânzei, în vârstă de 28 de ani, care a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare cu executare. Sentința definitivă a fost pronunțată luni, când tânărul a fost ridicat de polițiști și încarcerat pentru executarea pedepsei.

În fapt, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2016, tânărul a condus un Opel Astra, fără a deține permis de conducere, împrejurare în care a produs un eveniment rutier, urmat de pagube materiale, în sensul că a acroșat un autoturism BMW. Ancheta declanșată atunci de polițiști avea să scoată la iveală că în noaptea respectivă mai mulți tineri fuseseră la o discotecă din Flămânzi și se întorceau spre casă cu un BMW. Când mașina a ajuns în Copălău, șoferul a oprit mașina pentru a-și satisface necesitățile fiziologice, dar a observat că din sens opus venea un Opel Astra, care a oprit în dreptul lor. La volan era tocmai Iulian Mihai Brînzei, care a deschis geamul lateral al mașinii și l-a întrebat „dacă este șmecher și vrea să îl bată”. Cum în Opel mai erau și alte persoane, tânărul a încercat să plece cu BMW-ul pentru a evita un eventual conflict, dar Iulian Mihai Brînzei a dat Opelul cu spatele și s-a izbit în BMW,

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, iar după ce a fost identificat, individul din Flămânzi a încercat să-l determine pe șoferul BMW-ului să-și schimbe declarația, dar fără succes. A urmat procesul, doar că, pe lângă schimbarea completului de judecată, unii martori indicați de suspect au încercat să vină cu o altă variantă, care îl disculpa practic pe Brînzei. Doar că judecătorii nu i-au crezut și l-au condamnat pe tânăr la închisoare cu executare, mai ales că acesta mai avea o condamnare cu suspendare din 2016. A urmat apelul, iar din acest motiv procesul s-a prelungit până anul acesta.

Deja ai votat!