Eminescu, omagiat prin cântec și poezie la Muzeul de Etnografie (video)

Sâmbătă se împlinesc 172 de ani de nașterea poetului Mihai Eminescu, prilej cu care mai multe instituții de cultură marchează această zi prin diverse activități culturale, intitulate “Eminescu…aeterna poetica”.

Astfel, astăzi, la Muzeul de Etnografie, elevii Liceului de Artă “Ștefan Luchian” au susținut un moment artistic prin care au arătat latura romantică a poetului, intonând versurile poeziei “Floare Albastră”, iar elevul de la același liceu, Teodor Gireadă, a evidențiat latura patriotică a lui Eminescu, recitând impecabil creația “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!”

“Ne îndreptăm gândurile către Eminescu, către cel care pe 15 ianuarie 1850 a văzut lumina lumii pe plaiurile botoșănene și de aici, de-a lungul unei vieți zbuciumate, va pleca în lume (…). Despre Eminescu s-a spus mult, s-a scris și s-a cercetat, se continuă aceste cercetări, aflăm lucruri care poate în urmă cu un deceniu ne erau necunoscute. Cum ar fi, de exemplu, că poetul era de o frumusețe rară, că avea o voce caldă și blajină, un surâs liniștitor și că atunci când intra în orice încăpere atrăgea atenția”, a transmis în cadrul evenimentului Laura Tocariu, şef al Secţiei de Artă plastică – Etnografie, Muzeul Judeţean, Botoşani.

Tot în cadrul manifestării de astăzi, au fost expuse și lucrări de artă plastică realizate de elevii Liceului de Artă, coordonați de profesorul Genoveva Dolhescu, precum și ale elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 11, îndrumați de profesorul Alina Gavril. La eveniment a fost prezent și directorul Muzeului Județean, Aurel Melniciuc.

Deja ai votat!