spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTSpitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative va fi recepţionat luna viitoare...

Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative va fi recepţionat luna viitoare (video)

Prezent astăzi la Botoşani, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a anunţat că lucrările la Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative vor fi recepţionate luna viitoare. În cadrul conferinţei de presă, oficialul a explicat că şefa Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a vizitat investiţia realizată lângă Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”. „Am trimis-o pe doamna director de la CNI să vadă exact cum stăm. Înţeleg că utilităţile sunt gata, sunt finalizate şi că în cursul lunii februarie putem să facem recepţia acestei lucrări. Eu cred că acesta este cel mai important, să găsim o soluţie, soluţia astăzi există, iar alţii, dumneavoastră, în primul rând mass media, veţi analiza cum a fost şi cum nu a fost, dar cred că cel mai important pentru toată lumea este că această investiţie se finalizează şi că putem să recepţionăm această lucrare”, a spus ministrul Dezvoltării.

S-a întârziat mult cu realizarea utilităţilor

Lucrările trebuiau executate până la finele anului 2019, însă acestea au fost tergiversate, urmare a unor probleme apărute între municipalitate, constructor şi finanţator, respectiv Compania Naţională de Investiţii. S-a întârziat mult şi cu realizarea utilităţilor, Astfel, abia pe 6 decembrie a ajuns schimbătorul de căldură pentru punctul termic al noului spital.

Finalizarea utilităţilor nu va însemna şi deschiderea spitalului pentru pacienţi. Încă nu a fost rezolvată problema cu asigurarea circuitelor, despre care se ştia încă de acum doi ani. „S-a mers pe ideea că se face tunel între Spitalul de Recuperare <Sfântul Gheorghe> şi Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative. Tunelul nu a mai fost făcut şi acum trebuie făcute unele modificări la intrarea principală. Constructorul a avut proiectare plus execuţie şi trebuie să ne dea spitalul să-l folosim”, a afirmat un oficial din Primăria Botoşani.

Spitalul trebuie acreditat

După ce lucrările vor fi recepţionate, urmează acreditarea noii unităţi spitaliceşti. Nici acreditarea nu poate fi făcută peste noapte. Mai mult, este de durată şi procedura de angajare a personalului. Altfel spus, vor mai trece luni bune până când botoşănenii să poată spune că au un nou spital în oraş.

Conform proiectului iniţial, această unitate este destinată bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care vor putea fi îngrijiţi aici de personal de specialitate.

Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin CNI. Spitalul este dotat cu paturi ultramoderne, saloane cu baie proprie, televizor, sistem de apel al asistentelor, oxigen la fiecare pat.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...