Ziua Culturii marcată la Biblioteca Județeană (video)

Astăzi, 14 ianuarie, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” din Botoșani a celebrat Ziua Culturii Naționale.

Această zi a fost marcată printr-un recital de poezii de către mai mulți reprezentanți ai Cenaclurilor din județ,  respectiv ”Luceafărul” de la Hănești, coordonator profesor fiind Georgică Manole, ”Nuferi albi” de la Corni, coordonator profesor Maria Vasiliu, ”Litera” de la Stăuceni, coordonator Gabriel Atănăsoaie, alături de colegi bibliotecari din județ, respectiv Elena Călin, de la Biblioteca Orășenească Flămânzi și Cătălina Moisa de la Biblioteca Comunală Copălău. De asemenea, a recitat câteva versuri din propria creație și poetul Vasile Iftime. Prezent la eveniment a fost și ziariștii Traian Apetrei și Elena Condrei.

“Am avut deosebita onoare de a avea alături de noi colaboratorii bibliotecii. Marcăm astfel Ziua Culturii Naționale, ca în fiecare an, pe 15 ianuarie. (…) În fiecare an participă cenaclurile literare grupate sub forma rotondurilor cu momente de recital poetic, atât din poeziile lui Mihai Eminescu, cât și din creațiile proprii. De altfel, și celelalte filiale ale noastre au pregătit momente deosebite, respectiv expoziții de desen și carte, precum și expoziții documentare filatelice”, a declarat Ersilia Iacob, directorul Bibliotecii Județene “Mihai Eminescu”.

Pe rând, mai mulți copii, membrii ai cenaclurilor literare, au recitat câteva versuri. Astfel, de la cenaclul Litera al Bibliotecii comunale Stăuceni au recitat elevele Loredana Stănică, Erika Bulancea, Sara Damian, Medeea Pavel, iar de la Cenaclul Luceafărul al Bibliotecii Comunale Hănești au recitat elevele Ana-Maria Dumitriu, Daria Manole și Elena Mihai.

Deja ai votat!