vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAUR adună amenzi după incursiunea la Botoşani

AUR adună amenzi după incursiunea la Botoşani

Caravana AUR organizată pe 23 ianuarie în județul Botoșani se lasă cu sancțiuni. Patru persoane care au participat la acțiunile organizate în municipiul Botoșani au fost amendate de polițiști pentru neutilizarea măștilor de protecție. Sancțiunile au fost aplicate în lipsă, iar procesele verbale de sancționare au fost trimise către contravenienți prin intermediul serviciilor poștale.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, la data de 23 ianuarie 2022, în care apar mai multe persoane care nu respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă, la nivelul Poliției Municipiului Botoșani au fost efectuate verificări pentru identificarea acestora și luarea măsurilor legale, prilej cu care, până în acest moment, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei fiecare”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Verificările vor continua, așa că pe parcursul zilelor viitoare există posibilitate ca și alte persoane prezente la acele acțiuni să fie sancționate în lipsă. De altfel, încă din 23 ianuarie polițiștii au anunțat că vor face o serie de verificări pentru luarea măsurilor legale. Asta pentru că, în ziua respectivă, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din municipiul Botoșani depășise cifra de 11 la mie, iar potrivit ultimelor reglementări, masca de protecție era obligatorie și pe stradă.

Printre cei sancţionaţi se află şi George Simion

Potrivit unor surse neoficiale, printre cei sancționați de polițiști se află co-președintele AUR, George Simion, dar și trei botoșăneni, membri ai acestei formațiuni politice, și anume senatorul Dorinel Cosma, Radu Grădinariu și Ariadna Cîrligeanu.

„Nu am primit nici o amendă, dar asta nu e treaba ta. Dacă poliția vrea să mă amendeze, nu are decât să vină și să mă amendeze pentru că am bani cu ce să o plătesc. Dar ce, i-au amendat pe toți?! Păi să-i amendeze pe toți mai întâi și apoi pe mine. Dacă vrei să știi, eu aveam masca de protecție sub fular”, a  spus senatorul AUR, Dorinel Cosma.

La rândul lui, Radu Grădinariu a precizat că, deocamdată, nu a primit niciun proces verbal de sancționare. „Nu am primit nimic. Mă voi consulta și cu alții și voi decide dacă o voi contesta sau nu”, a  declarat acesta.

Cert este că, atât timp cât s-a aflat la Botoșani, George Simion a încălcat măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, atât pe stradă, cât și în spațiile închise. El nu a purtat mască de protecție nici în Piața centrală, nici în hala de lactate și nici în hala de carne, unde a stat de vorbă cu oamenii și s-a fotografiat cu unii. La fel s-a întâmplat și în municipiul Dorohoi, unde copreședintele AUR a intrat în sediul Primăriei și a avut o serie de discuții în sala de ședințe cu primarul municipiului, Dorin Alexandrescu, și cu viceprimarul, Cristian Dogaru. Dacă aceștia din urmă au purtat mască de protecție regulamentar, reprezentanții AUR au făcut abstracție de toate regulile de prevenire a pandemiei de Covid-19.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...