sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTConcursul "Sfinții Închisorilor", la o nouă ediție. Până când pot fi depuse...

Concursul „Sfinții Închisorilor”, la o nouă ediție. Până când pot fi depuse lucrările

Elevii botoșăneni pot participa la o nouă ediție a concursului „Sfinții Închisorilor”, organizat de „Asociația „Scut botoșănean”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” și Palatul Copiilor, în colaborare cu Muzeul Judeţean şi Inspectoratul Școlar Județean.

Concursul de arte plastice a ajuns deja la a cincea ediție, iar cel de eseuri și poezie este la a patra ediție. Lucrările se depun până pe 23 mai 2022.

Concurs pe mai multe secţiuni 

„Sfinții închisorilor” se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-XII din municipiul Botoșani, fiind structurat pe patru secțiuni și două grupe de vârstă: a. clasele V-VIII și b. clasele IX-XII.

Participanții vor crea lucrări în tehnici specifice artelor plastice: Tehnici de lucru 2D – tuș, cărbune, tempera, guașe, acuarelă, culori acrilice, culori în ulei, pastel, cretă colorată, tehnică mixtă, Tehnici de lucru 3D – sculptură sau relief (lut polimeric, ceramică, ghips, lemn etc.), Dimensiuni lucrări: A3, A2, A1 pentru compozițiile 2D în culoare și maxim 50 cm pentru compozițiile 3D și relief (dimensiuni variabile pentru înălțime, lungime și lățime).

Este permisă participarea cu maximum două lucrări de elev indiferent de tehnica abordată. Lucrările vor fi aduse la Palatul Copiilor Botosani, Strada Mihail Kogălniceanu 19,  la doamna profesor Cătălina Felicanu, până pe 23 mai, având trecute pe spatele lucrării următoarele: numele și prenumele autorului, clasa, unitate de învățământ, localitatea, titlul lucrării, tehnica, numele și prenumele profesorului îndrumător, număr de telefon de contact.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din artiști vizuali, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, un reprezentant al Asociației ”Scut Botoșănean” și un artist iconograf. Jurizarea se face pe două categorii: elevii de la școlile și liceele teoretice și elevii de la liceu vocațional. Se va ține cont de respectarea subiectului de lucru, originalitate, forța mesajului și capacitatea de redare a acestuia, expresivitate, executarea lucrării.

De asemenea, lucrările participanților din clasele IX-XII trebuie să fie înrămate sau puse cu paspartu pentru o expunere potrivită, iar lucrările participanților din clasele V-VIII vor fi expuse pe panouri provenite de la organizatori.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate, pe categoriile sus-menționate, astfel vor fi: Premii I, Premii II, Premii III, Mențiuni I, Mențiuni II, Mențiuni III, Diplome de participare. Premii în valoare totală de 1.500 lei, incluzând premii în bani și materiale de lucru pentru creație. Premierea va avea loc pe 2 iunie, la Muzeul Județean, cu prilejul vernisării expoziției cu cele mai reușite lucrări înscrise în concurs.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...