joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTReabilitarea Bisericii "Sfântul Gheorghe" se apropie de final

Reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” se apropie de final

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” se apropie de final. Slujbele oficiate în acest obiectiv emblematic pentru municipiul reşedinţă de judeţ ar putea fi reluate în primăvara acestui an. „Ne dorim să facem acest lucru până la data de 23 aprilie, atunci când este hramul Bisericii și sărbătorim Zilele Orașului, dar acest lucru ține foarte mult de constructor. Noi am asigurat finanțarea și ne dorim să se mobilizeze să putem finaliza această biserică până la acest termen. Dacă nu, cu siguranță în acest an o vom finaliza”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Pe 15 ianuarie, după slujba oficiată în Biserica Uspenia, şi preotul Dumitru Mateciuc, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe”, a anunţat că lucrările sunt aproape de final. „Mai avem de amenajat doar curtea interioară şi puţin la acoperiş. În rest, aproape totul este gata şi sperăm ca până la până la hramul bisericii şi ziua oraşului să ne mutăm în ctitoria Doamnei Elena Rareş”, a spus preotul.

Lucrările au început în august 2020

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început pe 10 august 2020. Reabilitarea bisericii se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,56 milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate în maxim 24 de luni, până cel târziu în data de 10 august 2022.

Acest contract a fost câştigat de asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct (prima firmă fiind leader), având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.

Contractul vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în februarie 2018, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. De la semnarea contractului de finanţare, municipalitatea a organizat cinci licitaţii, ultima procedură fiind şi cea la care a fost desemnat un câştigător.

Reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” este un proiect foarte aşteptat de botoşăneni. Biserica este monument istoric, ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.5 ° C
6.7 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...