spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSalvatori puși pe drumuri pentru o naștere închipuită

Salvatori puși pe drumuri pentru o naștere închipuită

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a străbătut zeci de kilometri şi a pierdut câteva ore în miez de noapte, din cauza unei femei agitate. Apelul, venit prin 112, anunța că, într-un sat aproape de Dorohoi, o femeie urma să nască. Aceasta intrase deja în travaliu, iar apelanta, care se recomandase a fi o rudă de-a gravidei, cerea ajutorul cadrelor medicale.

O ambulanţă a plecat de la Botoşani imediat spre caz, cadrele medicale fiind pregătite să asigure asistenţă medicală şi mamei şi bebeluşului, în eventualitatea în care acesta se năştea între timp sau în ambulanţă. Ajunse la faţa locului, cadrele medicale au găsit o casă părăsită, astfel că au apelat iar persoana care a cerut ajutor, de această dată fiind indicată o altă adresă, în acelaşi sat, însă nici acolo nu era nimeni de găsit.

Într-un final, după mai bine de 30 de minute de umblat cu girofarul prin sat, cadrele medicale au ajuns la gravida care “stătea să nască”. „Era, într-adevăr, o tânără însărcinată, însă era în primul trimestru. Nu avea nici o problemă, sarcina era bine şi chiar s-a speriat când ne-a văzut în uşă. Am consultat-o şi a rămas acasă”, a spus un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Amendă aplicată de poliţişti

Cei din dispeceratul SJA au apelat, însă la colegii de la Poliţie, cerându-le ajutorul pentru identificarea şi sancţionarea celei care a sunat, iar la scurt timp oamenii legii au şi identificat-o pe femeie, fiind o cumnată de-a celei pentru care s-a făcut apelul. „Persoana în cauză a fost sancţionată cu o amendă de 2.000 de lei pentru apelare falsă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Cadrele medicale de la Ambulanţă se confruntă tot mai des cu pacienţi închipuiţi, urgenţe false şi străbat mii de kilometri lunar pentru a ajunge la cazuri imaginate de către apelanţi.

Fiind o perioadă şi aşa aglomerată, din cauza Covid, când lumea merge tot mai mult la spital, astfel de apeluri nu fac decât să împovăreze şi mai mult sistemul medical, de multe ori echipajele fiind trimise la cazuri false, în timp ce altele, reale, sunt puse în aşteptare. „Din păcate avem parte de astfel de cazuri tot mai des în ultima vreme. În condiţiile în care echipajele sunt solicitate şi la cazuri de Covid, un astfel de apel, care ocupă 2-3 ore un echipaj, poate fi fatal pentru o urgenţă reală”, a spus un dispecer din cadrul SJA Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...