spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSchimbare politică la conducerea Prefecturii. Dan Nechifor înlocuit cu Sorin Cornilă

Schimbare politică la conducerea Prefecturii. Dan Nechifor înlocuit cu Sorin Cornilă

Așa cum „Monitorul de Botoșani” a anunțat încă de aseară, Guvernul a decis în ședința de astăzi eliberarea din funcție a actualului prefect Dan Nechifor și numirea unui nou prefect în persoana consilierului județean Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte al organizației județene a PNL Botoșani.

Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial cel mai probabil în cursul zilei de astăzi, instalarea noului prefect urmând să aibă loc în următoarele zile. Astfel, Dan Nechifor urmează să revină pe funcția deținută anterior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice, el fiind finanțist de profesie.

În schimb, Sorin Cornilă va trebui să se prezinte mâine dimineață la sediul Instituției Prefectului, pentru a prelua noile prerogative. Economist ca formație profesională, Sorin Cornilă vine din postura de om de afaceri, întrucât el nu a fost niciodată angajat în cadrul unei instituții de stat. Numirea lui în funcție vine la numai câteva săptămâni de la instalarea noilor subprefecți din partea PSD, Elena Paula Berențan Cojocariu și Tiberiu Manolache, cu care va trebui să facă echipă în conducerea Instituției Prefectului.

Schimbarea prefectului decisă politic

Schimbarea operată la nivelul conducerii Prefecturii surprinde, în condițiile în care, în urma negocierilor care au avut loc la nivel național, în momentul constituirii noii coaliții guvernamentale dintre PNL, PSD și UDMR, funcția de prefect a județului a fost adjudecată tot de PNL. Însă, la mijloc este vorba de o decizie pur politică luată la nivelul organizației județene PNL Botoșani, care a ținut cont de implicarea în organizarea alegerilor generale de la sfârșitul anului 2020.

„Nu am nimic în a reproșa domnului Nechifor, ba mai mult apreciez întreaga activitate pe care a depus-o dumnealui în calitatea de prefect, în toate cele trei mandate cât a fost susținut de noi. După cum bine știți, dumnealui a venit din poziție de tehnocrat. Așa a și fost, pentru că nu a fost membru de partid anterior. Între timp a devenit membru PNL, este alături de noi în echipa noastră și noi alături de dumnealui”, a spus deputatul Costel Șoptică, liderul organizației județene PNL Botoșani.

„Nu are de a face cu nimic cu ceea ce presupune activitatea domnului Nechifor”

În aceeași ordine de ide, spune parlamentarul, de anul trecut postul de prefect este asumat politic, context în care, în luna iulie a anului trecut, a fost stabilită o structură și nouă conducere a filialei Botoșani, care a decis să propună o altă persoană pentru funcția de prefect, venită de data aceasta din rândul organizației.

„Propunerea a fost făcută în cadrul Biroului Politic Județean, la cererea domnului Cornilă și s-a votat în unanimitate susținerea lui în funcția de prefect. Este practic o decizie politică, care nu are de a face cu nimic cu ceea ce presupune activitatea domnului Nechifor”, a explicat Costel Șoptică, care i-a mulțumit din nou fostului prefect pentru tot ceea ce a făcut până în prezent.

„Apreciez efortul făcut de dumnealui, mai ales în perioada de pandemie, și sper din tot sufletul să rămână în continuare alături de echipa PNL și alături de botoșăneni”, a adăugat președintele organizației județene a PNL Botoșani, Costel Șoptică.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...