luni, octombrie 2, 2023
AcasăLocalTrei permise de conducere false descoperite asupra unui cetățean din Republica Moldova

Trei permise de conducere false descoperite asupra unui cetățean din Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit, asupra unui cetăţean din Republica Moldova, trei permise de conducere care s-au dovedit a fi false.

Cazul a fost descoperit în seara zilei de 11 februarie a.c.,când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 30 de ani, pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care au fost descoperite asupra bărbatului două permise de conducere eliberate de autorităţile din Republica Moldova, respectiv Rusia, având imprimate datele de identificare şi fotografia acestei persoane, şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Rusia, având imprimate datele și fotografia unei persoane de sex feminin”, a arătat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, precum şi faptul că cetăţeanul nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil.

Audiat, bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere în anul 2015 în Franţa, de la un coleg de muncă, plătind suma de 150 de dolari, iar permisele având însemnele autorităţilor din Rusia le-a procurat de la o cunoştinţă, plătind câte 120 de euro pentru fiecare permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...