joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTArestat după ce şi-a ucis fosta soţie (video)

Arestat după ce şi-a ucis fosta soţie (video)

Botoșăneanul care şi-a ucis fosta soţie chiar de Ziua îndrăgostiților a primit un mandat de arestare preventivă de 30 de zile din partea Tribunalului Botoșani. Instanța a admis propunerea procurorilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani de arestare în cazul bărbatului de 45 de ani, pe care îl acuză de omor calificat și tentativă de omor calificat.
Bărbatul are domiciliul în localitatea Lozna, iar fosta sa soţie, soacra și fosta sa cumnată locuiau în satul Horlăceni din comuna Șendriceni.

După ce a comis fapta, bărbatul a plecat de acasă și a încercat să se ascundă într-o pădure de la marginea localității, însă a fost prins în scurt timp de polițiști și jandarmi, care s-au mobilizat pentru căutarea acestuia. Asupra sa a fost găsit și cuțitul cu care a comis crima.
Solutia pe scurt a judecătorilor: „Admite propunerea Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 54/P/2022. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Marian Petru cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor omor calificat şi tentativă la omor calificat, prev de art. 188, 189 alin. 1 lit. a şi h C. penal şi art. 32 rap. la art. 188, 189 alin. 1 lit. f din Cod penal cu aplic. art. 38 alin. 1 C. penal pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.02.2022, până la data de 16.03.2022, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Marian Petru”, se arată în decizia instanţei.

Bărbatul are drept de contestaţie de 48 de ore de la pronunţare.

Femeia decedată divorţasede soţul ei în urmă cu doi ani, sătulă de bătăile pe care le încasa aproape zilnic. Aceasta venise, luni, în vizită la mama şi sora sa, în satul Horlăceni, comuna Şendriceni, judeţul Botoşani. La un moment dat s-au trezit peste ele cu fostul soţ. Rudele victimei spun că omul s-ar fi ascuns timp de mai multe zile într-o locuinţă din apropiere, despre care ştia că este părăsită, pentru că nu locuia nimeni acolo, în aşteptarea femeii.

Ce a urmat i-a îngrozit şi pe anchetatori. Criminaliştii au numărat nu mai puţin de 25 de urme de cuţit pe trupul femeii, care a decedat aproape imediat după ce a avut loc atacul, fiindu-i atine mai multe organe interne. Mama ei şi sora de 38 de ani, diagnosticată cu sindrom Dawn, au sărit în apărarea femeii, fiind şi ele înjunghiate de mai multe ori. Ambele femei au ajuns la Spitalul Dorohoi, după care au fost direcţionate la Botoşani, unde au şi rămas internate. „Cele două paciente au ajuns în stare stabilă, fiind supuse mai multor investigaţii de specialitate. Ulterior au fost internate în secţia chirurgie generală”, a spus medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...