spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTGestul părinţilor lui Carol, lăudat de Agenţia Naţională de Transplant (video)

Gestul părinţilor lui Carol, lăudat de Agenţia Naţională de Transplant (video)

Gestul impresionant al familiei lui Carol, copilul căzut de la etaj, salvează viețile a 4 copii, a căror unică șansă este un transplant și aduce lumina în ochii altor doi pacienți în suferință. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) nu au rămas pasivi la decizia luată de părinţii lui Carol, de a dona organele micuţului şi au emis un comunicat, în seara zilei de luni.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria Iași , o dramă a făcut că băiețelul de doar 2 ani jumătate să devină sursa vieții pentru alți copii, datorită gestului neprețuit făcut de părinții îndurerați. Infinita lor suferință au transformat-o în viață pentru copiii altor părinți. Este imposibil să găsești cuvintele de a mulțumi pentru gestul lor unor părinți care și-au pierdut un copil ce abia învățase să pășească în viață!

Prin decizia familiei greu încercate și cu efortul echipelor medicale, șase copii se vor bucura de viață în urmă intervențiilor de transplant hepatic, renal, cardiac şi de cornee. Cu multă dăruire și profesionalism, echipa ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași a făcut posibil că gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Delicatul lanț de la donator la receptor a fost continuat de echipele de prelevare: un efort medical fără granițe pentru salvarea de vieți. Astfel, intervenția de prelevare rinichi a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iași; echipa Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” a efectuat prelevarea ficatului și a țesuturilor (cornee), iar o echipă de medici de la Deutsches Herzzentrum Berlin a prelevat cordul.

Medicii de la Spitalului Clinic “Dr.C.I Parhon” Iași vor aduce din nou bucuria de a trăi pentru doi micuți pacienți a căror unică șansă la viață este un transplant renal. Cele două intervenții de transplant cornee se vor realiza la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil atât de mic pentru cord și ficat, organele se vor transplanta în cadrul centrului de la Berlin pentru cord și centrului de la Hannover pentru ficat, salvând astfel viața a doi copii suferinzi.

„Viaţa este un dar inestimabil, un privilegiu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. Transmitem sincere condoleanțe familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă și îi mulțumim din suflet pentru gestul plin de iubire și umanitate. Sperăm că vor găsi o mică mângâiere la gândul că îngerașul lor a salvat alte vieți”, se arată în comunicatul ANT.

Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță.

#Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...