marți, august 9, 2022
AcasăLocalO botoşăneancă a făcut spectacol pe scena Românii au talent

O botoşăneancă a făcut spectacol pe scena Românii au talent

O botoşăneancă, în vârstă de doar 14 ani, a făcut un spectacol de excepţie pe scena emisiunii „Românii au talent” difuzată vineri, la Pro Tv. Andreea Gheorghiță vine din satul Nichiteni, județul Botoșani și cântă la acordeon de la vârsta de 5 ani. Adolescenta este una dintre puţinele fete din ţară care cântă la acest instrument.

”De mică am început să cânt, nu prea sunt fete în România, dar în străinătate se găsesc. Sunt printre singurele femei cu acordeonul, dar încerc să devin și eu mai populară cum sunt celelalte fete din țările străine. Am venit aici pentru că foarte multă lume îmi spune că știu să cânt și le place cum cânt și acum am venit să aflu părerea unor specialiști. Dacă aș câștiga mi-aș lua un acordeon mai performant și roți pe spate pentru tata la mașină. Din România nu știu acordeoniste, dar din afară cunosc”, a spus Andreea, înainte să intre pe scenă.

Adolescenta a mai spus că pasiunea pentru acordeon a dobândit-o în ziua în care a văzut instrumentul muzical într-un magazin și s-a îndrăgostit de el. Ulterior aceasta a primi instrumentul cadou de Moş Crăciun, din partea tatălui său.

Andreea este pasionată şi de şah

Andreea Gheorghiță a mai spus că în familia sa a mai cântat străbunica la vioară, iar unchiul său cântă la orgă. Pe lângă pasiunea pentru acordeon, concurentei de la Românii au Talent, sezonul 12, îi mai place să pescuiască şi să joace fotbal. De asemenea fata a învăţat  să joace şah de la 6 ani, de la tatăl ei și de la 10 ani a început să meargă la diverse concursuri. Copila nu se fereşte nici de treburile casnice şi îi place să taie lemne, să dea cu bormașina, schimbă becuri, dă cu ciocanul sau cu flexul.

Tatăl fetei este polisțist de frontieră la Vama Rădăuți, iar mama deține un magazin alimentar.

Andreaa a primit voturi pozitive din partea juraților Andi Moisescu, Andra, Dragoş Bucur şi Mihai Bobonete și a trecut în etapa următoare a concursului.

„Eu cred că pe lângă energie ai și foarte mult talent și oricum fetele la acordeon sunt o prezență foarte rară în lume, francezii au avut o foarte mare acordeonistă, poate o să avem și noi pentru că ești foarte talentată. Bravo!”, a spus Andi Moisescu.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
20.5 ° C
20.6 °
20 °
81 %
2.6kmh
100 %
mar
22 °
mie
17 °
joi
23 °
vin
28 °
sâm
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...